Het pand uit 1920 van de voormalige rederij Wm.H. Muller & Co., ook wel genoemd het ‘Batavierhuis’, is in 2009 aangekocht door de groene energieleverancier Greenchoice. Zij heeft behorend aan haar visie de uitdaging op zich genomen om een bestaand historisch gebouw te verduurzamen en een nieuwe dynamische functie te geven. Alle verouderde elektra, installaties en de vele aanpassingen die de vorige bewoners hebben aangebracht zijn vervangen of hergebruikt. De buitenzijde van het gebouw is monumentaal gereinigd, de ramen zijn voorzien van HR++ glas. Door de grote ramen wordt er bespaard op verlichting. Het houten dak is geïsoleerd, nieuwe dakpannen geplaatst en tevens zonnecellen. 


Binnenin zijn de ornamenten plafonds opnieuw aangebracht, zo ook de lambrisering die in originele staat is terug gebracht. Bij de buitenmuren is de lambrisering direct gebruikt om nog een isolatielaag aan te brengen. De radiatoren van begin vorige eeuw zijn hergebruikt. Via nieuwe leidingen zijn ze aangesloten op de stadsverwarming. De vloeren zijn voor de komende tientallen jaren duurzaam opgeleverd met Canadees hardhout. Met de aanleg van het computernetwerk zijn de kabels direct doorgetrokken van het bureau naar de centrale serverruimte.

Greenchoice

BOSPORUS bouw