Een Rotterdams gezin op zoek naar een nieuwe woning liet zijn oog vallen op een bedrijfsruimte van 325 m2 op de begane grond van een woonblok in het centrum, in 1954 ontworpen door architect Dick Dürrer. Het pand is 24 meter lang, bijna 14 meter breed en 3,5 meter hoog. Samen met de opdrachtgevers ging de architect op zoek naar een optimale configuratie van de ruimte. Houten dozen bieden ruimte aan de masterbedroom, een was- en drooghok en een bedstee voor een van de kinderen. In het midden aan de voorzijde is de badkamer met een groot bad voor het hele gezin en aan beide kanten een douche. Stalen scheidingswanden met glas zijn bevestigd in het hart van de bestaande kolommen en geleden de ruimte. De mobiele keuken kan ’s winters naar de woonkamer worden verplaatst om energie te besparen. Het riante zomerhuis heeft een vloeroppervlak van 325 m2 en het behaaglijke winterhuis is 185 m2 groot.


Voor een uitgebreide omschrijving ga naar vanbedrijfsruimtenaarwoning


Bron: Rotterdam Architectuurprijs

Van bedrijfsruimte naar woning

BOSPORUS bouw